Meet the Artist

Anne Marie Doove

Anne Marie Doove
L'histoire

Anne Marie Doove is geboren in 1964, onder de rook van Rotterdam in het pitoreske dorp Maasland. Na haar Management opleiding en diverse functies in het bedrijfsleven, startte zij met een vriendin een high end matchingsbureau. Sinds 2018 schildert Anne Marie olieverfschilderijen in een geheel eigen stijl. Volgens kenners een uitzonderlijk talent…

In haar ateliers in Rotterdam (NL) en Almancil (Portugal) werkt Anne Marie sinds 2018  aan een steeds verder groeiend oeuvre. Als autodidact ontwikkelt zij zich in rap tempo als een van de nieuwe sterren van het moderne ‘fauvisme”. Een stroming waar begin 20e eeuw ook grootheden als Kees van Dongen, Andre Derain en Raoul Dufy deel van uitmaakten.

Vanuit die inspiratie ontwikkelde zij een eigen stijl die zich kenmerkt door -met gebruik van veelal onvermengde kleuren-  het doek als het ware aan te vallen. Gewapend met haar kwast en rechtstreeks werkend vanaf de tubes olieverf, gaat zij tot het uiterste om het juiste beeld te creëren. 

De doeken van Anne Marie maken inmiddels internationaal furore en sieren de muren van haar clientele in Nederland, Belgie, Frankrijk en Portugal. 

La Galerie

Les Artistes de la Campagne