Meet the Artist

Frank Derie

Frank Derie
L'histoire

Frank Derie (1946-2009) is geboren en getogen in Gent en tekent al van jongs af aan iedere vrije kantlijn van krant of tijdschrift vol figuren. Een onweerstaanbare drang. Al op twaalfjarige leeftijd liet hij zich inschrijven in de academie der schone kunsten St. Lucas in Gent. Daarna volgden de ontwikkelingen elkaar in snel tempo op.

Inmiddels heeft Frank Derie het stadium van de belofte reeds lang achter zich gelaten en is zijn schilderkunstige ontwikkeling gepaard gegaan met de snelgroeiende internationale belangstelling voor zijn werk. Zijn uitbundig, brutaal ogend, kleurgebruik en felle penseeltoets verraden het ritme van onze tijd.

Het werk van Frank Derie vertoont duidelijke signaturen van het expressionisme, het fauvisme en de Cobra-beweging. Toch heeft zijn werk een zeer duidelijke eigen signatuur. Vooral de spontane uitdrukkingskracht en de dynamische composities maken zijn werk zo uniek. Frank heeft helaas maar 3 exposities bij La Campagne kunnen meemaken voordat hij vroegtijdig overleed. Met enige regelmaat komen er nog werken van Frank Derie uit prive-collecties op de markt. Vandaar dat wij zijn werk blijven eren en af en toe een schilderij in de verkoop nemen.

La Galerie

Les Artistes de la Campagne