Meet the Artist

Eric Bari

Eric Bari
L'histoire

Een schilder van buitengewone technische vaardigheid, hij weet meesterlijk penselen en kwasten te hanteren om zijn doek te voeden en met zijn verf opvallende effecten van schaduw en licht te verkrijgen. Sinds 2003 is Eric Bari officieel Peintre de la Marine. Hierdoor reist hij regelmatig mee op oorlogsschepen van de Franse marine om de taferelen onderweg vast te leggen met zijn kwast en scherpe oog voor detail.

Zijn portretten ontroeren door hun waarachtigheid en de diepte van de blik die ons lijkt aan te spreken en ons te bevragen over de betekenis van het heden van het leven en wat de toekomst voor ons in petto heeft. Hierdoor kunnen we niet nalaten te denken aan de tijdloze en eeuwige werken van een Greco die mystieke en onuitwisbare artistieke resonanties in ons oproepen.

Eric Bari is een prachtige schilder die, zonder het verleden in al zijn facetten te verloochenen, ons een werk biedt dat een onmiskenbaar getuigenis zal blijven van onze tijd. Al 2 keer hebben wij werk van Eric Bari mogen tonen in Rotterdam. En altijd met groot succes.

La Galerie

Les Artistes de la Campagne